Oletetaan, että mies pitää kanasta, valkosipulista ja parsakaalista.
Tarvitset:
* kanan rintafilettä
* MONTA valkosipulinkynttä
* parsakaalia
* fetajuustoa (+kevätsipulia)
* moniviljaleipää
* oliiviöljyä (/ voita)
* kuivaa / puolikuivaa valkoviiniä
* mausteita, esim: pippuria, basilikaa, korianteria, persiljaa, timjamia, cilantroa
Aseta kanan rintafileet uunivuokaa, lorota päälle 1/2 dl oliiviöljyä ja 1-2 dl valkoviiniä. Heitä sekaan n. 20 kokonaista, kuorittua valkosipulinkynttä. Lisää lopuksi halutut mausteet ja sulje vuoka tiiviisti foliolla. Vuoka uuniin: ~220C, 40-60 min, mielen mukaan.
Leikkaa parsakaali osiin, höyrytä 3-5 min. Ruskista oliiviöljyssä pari ohueksi viipaloitua valkosipulia, heitä sekaan höyrytetyt parsakaalit ja halutut mausteet, kääntele paistinpannulla 1-2 min. Koristele valmiit kaalit murennetulla fetajuustolla (ja silputulla kevätsipulilla).
Leikka leivästä viipaleita ja aseta ne uunipellille. Paista 3-5 min (kanan vieressä). 'Raasta' puolitettua valkosipulinkynttä paahdettua leipää vasten, molemmin puolin.
Parsakaali ja valkosipulileipä kannattaa viimeistellä vasta kun kana on lähes valmis. Valkoviinissä 'keitetyt' valkosipulit menettävät väkevyytensä ja maistuvat hyvin lisukkeena. Ateria testattu sellaisenaan elävällä miehellä erinomaisin tuloksin. Tulokset saattavat vaihdella.
28.3.2007
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti